Zoo Tycoon 2 Marine Mania : Dieren Screens

Hier kun je het over de derde uitbreiding voor ZT2 hebben. Let op, het gaat hier om de uitbreiding van Zoo Tycoon 2!

Zoo Tycoon 2 Marine Mania : Dieren Screens

Berichtdoor Ruud » 12 okt 2006, 17:55

In deze sticky topic alleen Screenshots van de Marine Mania dieren. Dit topic blijft gesloten. Alleen Admins of Mods kunnen hier screenshots aan toevoegen.

Witte dolfijn
Delphinapterus leucas

Afbeelding
Witte dolfijnen zijn grijs bij hun geboorte, maar worden binnen vijf jaar helemaal wit. Ze worden daarom ook wel witte walvissen genoemd. Witte dolfijnen leven in arctische en subarctische oceanen. Hun lichamen zijn voorzien van verschillende lagen blubber, waardoor ze beschermd zijn tegen de intense kou. Witte dolfijnen eten veel en hun voedsel bestaat onder meer uit vis, pijlinktvis, inktvis en schaaldieren. Het zijn bijzonder sociale dieren die samenleven in scholen. Als witte dolfijnen op weg zijn naar de zomerverblijven waar ze broeden, kunnen de scholen uit duizenden dieren bestaan. Witte dolfijnen kwetteren onderling zoveel dat ze ook wel eens zeekanaries worden genoemd.

Zwartpuntrifhaai
Carcharhinus melanopterus

Afbeelding
De zwartpuntrifhaai dankt zijn naam aan de zwarte stippen op zijn borst- en rugvinnen. De dieren leven in het warme ondiepe water van tropische lagunes, koraalriffen en sommige kustgebieden. Hoewel ze hoofdzakelijk vis eten, kunnen zwartpuntrifhaaien met hun scherpe, zaagvormige tanden ook schaaldieren (krabben en kreeften) en koppotigen (zoals inktvissen en pijlinktvissen) verorberen. De zwartpuntrifhaaien die leven in het ondiepe water voor de kust van Australië eten ook veel slangen. Zwartpuntrifhaaien zijn vrij klein en meestal niet gevaarlijk voor mensen.

Blauwe marlijn
Makaira nigricans

Afbeelding
De blauwe marlijn is herkenbaar aan zijn lange, scherpe neus, die hij als wapen gebruikt, en aan zijn slanke, sikkelvormige staart. Met zijn hydrodynamische vorm en grote kracht is de blauwe marlijn een van de snelste zwemmers van de Atlantische Oceaan. Blauwe marlijnen zijn echte trekvissen die jaarlijks vrijwel de hele Atlantische Oceaan oversteken. Ze overwinteren in de tropische zeeën in de buurt van de evenaar en zwemmen in de zomer noordwaarts naar water met gematigdere temperaturen. De blauwe marlijn jaagt overdag in zijn eentje op inktvis, pijlinktvis, tonijn en makreel.

Tuimelaar
Tursiops truncatus

Afbeelding
Tuimelaars leven langs bijna alle tropische en gematigde kusten. Er bestaan echter ook groepen die in de open zee leven. Ze voeden zich met vis, garnalen, pijlinktvis en andere ongewervelde dieren. Dolfijnen lijken hun hele leven bij elkaar te blijven. Ze communiceren met elkaar via diverse fluitsignalen en raspende geluiden en ze kunnen zelfs de kleinste voorwerpen onderscheiden door middel van echolocatie. Hierbij verzenden ze klikken met een hoge frequentie, die worden weerkaatst door prooien en andere voorwerpen. De echoklanken die terugkomen, gebruiken ze vervolgens om de voorwerpen te onderscheiden. Tuimelaars verdoven hun prooi soms met schelle klikgeluiden. De hersenen van deze slimmeriken zijn groter dan die van mensen!

Californische zeeleeuw
Zalophus californianus

Afbeelding
De Californische zeeleeuw is een intelligente, slanke zeehond. Het is een sociaal dier dat opmerkelijk snel en behendig op het land is en communiceert via blafachtige geluiden. Californische zeeleeuwen leven langs de Noord-Amerikaanse westkust, rond de Galápagos-eilanden en in de Japanse Zee. Begin juni bakenen de bullen hun paringsterritorium (of kolonie) af op zandachtige of rotsachtige kusten. Elke bul paart met een harem die bestaat uit vijf tot twintig vrouwtjes. Bullen verdedigen hun harem en territorium door het gebied op land en in het water te bewaken, waarbij ze luid blaffen en poses aannemen richting indringers. Soms vechten ze ook met mannetjes die hun gebied binnendringen.
Laatst bijgewerkt door Ruud op 14 okt 2006, 15:57, in totaal 2 keer bewerkt.
Ik zeg maar Zoo, dat is korter dan Dierentuin.
Ruud
Avatar gebruiker
Site Admin
Berichten: 8226
Geregistreerd: 23 nov 2003, 21:10



Berichtdoor Ruud » 12 okt 2006, 18:07

Kleine zwaardwalvis
Pseudorca crassidens

Afbeelding
Kleine zwaardwalvissen lijken, zoals de naam al zegt, erg veel op zwaardwalvissen of orka's, maar het zijn in feite dolfijnachtigen. Het zijn speelse en sociale dieren die in grote scholen leven in gematigde en tropische zeeën in de hele wereld. Ze komen nergens in echt grote getalen voor. Kleine zwaardwalvissen eten zalm, tonijn, pijlinktvis, makreel, mahimahi en andere soorten vis.

Koboldhaai
Mitsukurina owstoni

Afbeelding
De koboldhaai, die zelden wordt gesignaleerd, is een diepwaterhaai die zich voedt met pijlinktvis, garnalen, inktvis en andere zachte schepsels. Koboldhaaien kunnen erg groot worden. Hun lange, mesvormige neus is voorzien van kleine sensorcellen en ze hebben een enorme mond met naaldachtige tanden. Er is nog weinig bekend over koboldhaaien of over hun gedrag. Omdat ze op zo'n enorme diepte leven, worden deze prehistorisch aandoende haaien zelden door mensen waargenomen. Ze zijn gezien voor de kusten van Japan, Australië en Zuid-Afrika.

Groene zeeschildpad
Chelonia mydas

Afbeelding
De groene zeeschildpad dankt zijn naam aan de kleur van zijn vet. Het is de snelst zwemmende schildpad ter wereld, die leeft in warme zeeën en in de zomer ook wel wordt gesignaleerd langs de noordkusten van de Atlantische Oceaan in de V.S. en Europa. Mannetjes verlaten de zee nooit; vrouwtjes alleen om eieren te leggen. 's Nachts leggen zij, buiten het bereik van de zee, soms wel 200 eieren in het zand. Jonge groene zeeschildpadden gebruiken een zogenaamde 'eitand' om hun ei aan het eind van de broedtijd open te breken. Eenmaal uit het ei beginnen ze meteen hun poten te bewegen, waardoor ze omhoog komen uit het zand waarin hun ei begraven ligt. Ze kruipen naar de zee en zwemmen direct weg.

Lederschildpad
Dermochelys coriacea

Afbeelding
De lederschildpad is de grootste levende schildpadsoort, die zijn naam dankt aan zijn leerachtige huid. De lederschildpad komt verder naar het noorden en het zuiden voor dan andere zeeschildpadden omdat hij zijn lichaamstemperatuur tot ver boven de watertemperatuur kan stabiliseren door zijn grote omvang en door zijn spieren in beweging te houden. De schildpad is zwartachtig of blauw-zwart van kleur en de vrouwtjes hebben een roze vlek boven op hun hoofd. Mannetjes brengen hun volwassen leven in zee door; vrouwtjes gaan alleen aan land om eieren te leggen op het strand. Lederschildpadden zijn niet eetbaar, maar hun eieren wel, waardoor het een bedreigde diersoort is geworden.

Narwal
Monodon monoceros

Afbeelding
De naam narwal is afkomstig van de oud-Noorse woorden voor 'lijk-walvis'. Narwals leven in de diepe wateren van het hoge noordpoolgebied. Narwals zijn verwant aan de witte dolfijn en hebben maar twee tanden, beide in de bovenkaak. De linkertand van een volwassen mannetje lijkt op een slagtand, die maar liefst 3 m lang kan worden en die in een spiraal tegen de klok in van de kop afdraait. Narwals komen vaak voor in kleine groepen van ongeveer 12 dieren, die weer deel uitmaken van grotere kuddes. Ze migreren op het ritme van de seizoenen, naarmate de ijsgrens verschuift. Ze leven van vis, pijlinktvis en garnalen.
Laatst bijgewerkt door Ruud op 14 okt 2006, 15:59, in totaal 1 keer bewerkt.
Ik zeg maar Zoo, dat is korter dan Dierentuin.
Ruud
Avatar gebruiker
Site Admin
Berichten: 8226
Geregistreerd: 23 nov 2003, 21:10



Berichtdoor Ruud » 12 okt 2006, 18:13

Reuzenmanta
Manta birostris

Afbeelding
De reuzenmanta is de grootste roggensoort ter wereld. Het is een kraakbeenvis die verwant is aan de haai. Ze worden ook wel duivelsroggen of pijlstaartroggen genoemd, maar ze zijn ongevaarlijk voor mensen en steken niet. Omdat ze zo groot zijn, zijn haaien hun enige natuurlijke vijanden. Reuzenmanta's komen voor in gematigde en tropische wateren nabij continenten en eilandgroepen. Als ze vlak bij het oppervlak rondzwemmen, gebruiken de reuzenmanta's de twee kwabben aan weerzijden van hun kop om plankton, visjes en kleine schaaldieren naar hun mond te leiden. Reuzenmanta's zijn elegante en wendbare zwemmers. Onder water lijken ze op traag klapwiekende vogels en soms springen ze boven het wateroppervlak.

Orka
Orcinus orca

Afbeelding
De orka is het grootste lid van de dolfijnenfamilie en niet gevaarlijk voor mensen. Het dier voedt zich met grote hoeveelheden vis, zeeschildpadden, zeezoogdieren (waaronder walvissen) en zeevogels. Orka's leven in meer verschillende delen van de wereld dan andere zeezoogdieren, maar ze komen het vaakst voor in koude wateren. Ze leven in scholen die elk een eigen dialect hebben. Orka's hebben een duidelijke sociale structuur die wordt gevormd rond het dominante vrouwtje en ze geven erg veel om hun jongen. Ze zijn levendig, speels en nieuwsgierig en gebruiken hoofdzakelijk geluid om te communiceren en hun prooi te vinden. Dit zijn onder andere klikgeluiden, schreeuwen, fluitgeluiden en gepulseerde roepen.

Pacifische walrus
Odobenus rosmarus divergens

Afbeelding
De Pacifische walrus leeft in de arctische gebieden aan de rand van het poolijs. Zijn naam is afgeleid van de oud-Noorse woorden 'hvall-hross', hetgeen walvispaard betekent. Walrussen zijn groot en hebben een dikke, gerimpelde, harige huid en relatief kleine koppen zonder uitwendige oren. De enorme verlengde hondachtige boventanden vormen zware slagtanden die worden gebruikt als wapens bij gevechten en als haken om op het ijs te klimmen. De gevoelige snorharen en vlezige snuit zijn handig bij het opsporen van hun prooi op de oceaanbodem. Om schelpdieren (hun lievelingsvoedsel) los te wrikken van de oceaanbodem, blazen walrussen ze soms los met een waterstraal. Walrussen zijn zeer sociale dieren die samenleven in kuddes van soms wel enkele duizenden dieren.

Rotsspringer Pinguin
Eudyptes chrysocome

Afbeelding
Rotsspringers leven op rotsachtige subantarctische eilanden, zoals de Falklandeilanden, Australië en Nieuw-Zeeland, en het Macquarie-eiland. Omdat ze hun nesten maken langs rotsachtige kustlijnen, is hun vermogen om vanuit het water op de rotsen te springen een belangrijke vaardigheid om te overleven. Aan deze vaardigheid danken ze overigens ook hun naam. Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben een kuif met gele veren, helderrode ogen en een scherpe oranje neus. Rotsspringers zijn de kleinste van de zes gekuifde pinguïnsoorten en kunnen behoorlijk agressief zijn, met name wanneer de nestplaatsen gekozen worden. Vrouwelijke rotsspringers leggen normaal gesproken twee eieren in een broedseizoen, maar er wordt slechts één ei uitgebroed. Beide ouders zorgen voor de kuikens. Rotsspringers zijn voortreffelijke zwemmers en jagers die leven van lantaarnvissen, krill en soms ook kleine pijlinktvissen.

Geschulpte hamerhaai
Sphyrna lewini

Afbeelding
De geschulpte hamerhaai behoort tot een groep van tien verwante hamerhaaien die leven in gematigde en tropische wateren over de hele wereld. Door de grote afgevlakte uitstulpingen aan zijn kop heeft deze haai een stuwkracht als van een speedboot en kan hij scherpere draaien maken dan andere haaien. Doordat de ogen en neusgaten zich bevinden aan de uiteinden van de hamerkop, is de haai ook beter in staat om zijn prooi op te sporen. Het reukvermogen van een hamerhaai is zo sterk dat hij zelfs een kleine hoeveelheid (één deel per miljoen) bloed in zeewater kan opmerken. Sommige kleinere hamerhaaien zijn niet gevaarlijk voor de mens, maar de geschulpte hamerhaai is dat absoluut wel.
Laatst bijgewerkt door Ruud op 14 okt 2006, 16:01, in totaal 2 keer bewerkt.
Ik zeg maar Zoo, dat is korter dan Dierentuin.
Ruud
Avatar gebruiker
Site Admin
Berichten: 8226
Geregistreerd: 23 nov 2003, 21:10



Berichtdoor Ruud » 12 okt 2006, 18:21

Zeeotter
Enhydra lutris

Afbeelding
De zeeotter is het kleinste zeezoogdier. De dieren komen van oorsprong voor langs de Amerikaanse en Aziatische kusten van het noordelijke deel van de Stille Oceaan. Ze eten voornamelijk weekdieren en zee-egels, die ze openbreken met hun grote, botte tanden. Zeeotters gebruiken ook regelmatig rotsen om schaaldieren open te breken terwijl ze op hun rug zwemmen. Onder water zwemmen is ook geen probleem, want zeeotters kunnen wel zes minuten onder water blijven. De bruine binnenvacht is zacht, dicht en wollig en wordt bedekt door de ruwere en langere haren met grijze uiteinden van de buitenvacht. Het is een van de meest bijzondere vachten die er bestaan. Ooit kwamen zeeotters in grote getalen voor, tot ze in de eerste helft van de 20e eeuw als gevolg van de jacht bijna waren uitgestorven. De hierop volgende beschermende maatregelen hebben ervoor gezorgd dat ze weer in grotere getalen voorkomen langs de kust van Californië en Alaska.

Kortflippergriend
Glopicephala macrorhynchus

Afbeelding
Net als orka's behoren kortflippergrienden tot de dolfijnenfamilie. Ze komen voor in tropische en warme gematigde wateren in alle oceanen ter wereld. Kortflippergrienden hebben een grote, bolvormige kop en een zeer grote rugvin. Ze zijn meestal zwart tot donkerbruin of grijs van kleur, met een lichte vlek (soms een zadelvlek genoemd) net achter de rugvin. Het zijn erg sociale wezens die in groepen samenleven en die communiceren via ingewikkelde raspende geluiden en roepen. Net als bij orka's, worden bij de kortflippergriend de jongen door de moeders en de andere leden van de groep grootgebracht. Kortflippergrienden gebruiken echolocatie om hun prooi te vinden en objecten in het water te onderscheiden.

Caraïbische lamantijn
Trichechus manatus

Afbeelding
De Caraïbische (of West-Indische) lamantijn komt voor in de rivieren en kustwateren van het zuidoosten van de Verenigde Staten en de Golf van Mexico tot de Caraïbische Zee en het noordoosten van Brazilië. De lamantijn wordt vaak een zeekoe genoemd, omdat het dier graast te midden van zeegrassen en andere waterplanten. Op deze manier helpen ze onbewust rivierstromen die worden gebruikt voor irrigatie en transport vrij te maken wanneer deze verstopt zijn geraakt door planten. Volwassen lamantijnen grazen zes tot acht uur per dag en consumeren een hoeveelheid die overeenkomt met 5 tot 10 procent van hun eigen lichaamsgewicht. Lamantijnen leven in kleine familiegroepen, hoewel ze af en toe ook reizen in kuddes van 15 tot 20 dieren. Vroeger zagen zeevaarders lamantijnen op een afstand vaak aan voor zeemeerminnen.

Walvishaai
Rhincodon typus

Afbeelding
Walvishaaien zijn de grootste vissen van de wereld. Ze kunnen tot 15 m lang worden. Deze traag zwemmende gigant is ongevaarlijk voor mensen. De bovenkant van zijn lichaam is donkergrijs met bleekgele stippen en verticale strepen. Walvishaaien hebben een enorme mond met zo'n drieduizend minuscule tanden die ze nooit gebruiken. Ze voeden zich door oceaanwater in hun bek te zuigen, de bek te sluiten en het water vervolgens via hun kieuwzeven naar buiten te persen, waardoor kleine vissen en organismen achterblijven. Walvishaaien leven meestal solitair in tropische en warme oceanen. Ze zijn pas rond hun dertigste geslachtsrijp.

Mensenhaai
Carcharodon carcharias

Afbeelding
De mensenhaai wordt beschouwd als de gevaarlijkste haai die er bestaat. Het dier heeft een kegelvormige in plaats van een afgeplatte kop, zwarte ogen en grote, gezaagde, pijlvormige tanden. Het lichaam is blauw- of bruingrijs, behalve aan de onderkant. Hoewel de mensenhaai berucht is als slechterik in films, is er maar weinig bekend over zijn echte gedrag. Mensenhaaien slikken dieren en voorwerpen die half zo groot zijn als zijzelf in zijn geheel door zonder eerst te kauwen. Hun prooi bestaat met name uit zeehonden, dolfijnen, schildpadden, andere haaien, stukken walvis, vis en afval van schepen. Het zijn uitstekende verticale zwemmers, die hun prooi vaak rechtstreeks van onderen aanvallen.


Deze screens komen van http://www.zootycoon.com
Ik zeg maar Zoo, dat is korter dan Dierentuin.
Ruud
Avatar gebruiker
Site Admin
Berichten: 8226
Geregistreerd: 23 nov 2003, 21:10




  • Reklame Boodschappen
cron