ZT.NL huisregels

Zowel voor de crew als voor forumgebruikers, iedereen kan zijn/haar ei hier kwijt als het gaat om de site of het forum.

ZT.NL huisregels

Berichtdoor Ruud » 05 sep 2007, 22:18

Wij hebben verschillende leden een mail gestuurd en een pb. In deze mail en PB hebben we het volgende geschreven :

Beste leden

Wij vragen aandacht voor het volgende :

Op www.zootycoon.nl hebben we forumregels en helaas houd een deel van jullie je daar niet aan. Lees daarom deze regels nog eens door in dit topic :
http://www.zootycoon.nl/forum/viewtopic.php?t=1761


Ben je beginner of heb je nog Tips nodig kan je terecht in dit onderstaande topic :

Tips voor Beginners
http://www.zootycoon.nl/forum/viewtopic.php?t=4207


Verder willen we nog wat extra dingen onder de aandacht brengen:

*Dubbelposten
De grootste ergenis bij forumgebruikers is als er twee, drie of nog meer berichten onder elkaar staan van dezelfde gebruiker. Doe dat niet, gebruik in plaats daarvan de edit-knop Afbeelding . Deze kan je vinden rechtsboven je post.
Er is een situatie waar je wel twee berichten na elkaar mag plaatsen: Als er een tijd tussen zit van tenminste 3 dagen, of wanneer je een verslag met veel foto's wil plaatsen.

*slowchatten
Wanneer twee personen herhalend op elkaar reageren in een topic in een korte tijd, heet dit slowchatten. Dit gebeurd ook vrij veel en word als hinderlijk gezien. Meestal zijn het dan ook erg korte berichtjes die beter via email of PB geregeld kunnen worden. Een slowchat van 4 berichtjes word meestal nog wel getollereerd, maar een langere slowchat levert maatregelen op. Dit verschilt overigens ook wel per geval.

*Spammen
Kwaliteit is belangrijker dan kwanteit. Het gaat er NIET om zoveel mogelijk berichten te plaatsen, maar berichten met inhoud.
We hebben hier een hekel aan spam. Dus geen berichten als oh, wow, cool, hoi, ok, mooi en lol. Dit zijn niets zeggende berichten. Als je in de showroom post onderbouw je mening en vertel wat je mooi of niet mooi vind.
Geduld is een schone zaak. Het kan twee minuten, twee uren of dagen duren voor er een reactie komt. Heb geduld en ga geen bericht plaatsen als "Waar zijn jullie reacties? ".
Enkele Quotes als voorbeeld:
-Haha echt lollig

-ik wacht in spanning

-ja dat vind ik ook

Dit zijn enkele voorbeelden die we juist NIET willen.


*Offtopic berichten
Wat zijn dit? Berichten die niet met het onderwerp van het topic te maken hebben. Dit is misschien wel de grootste groep onder de spam-berichten en daarom willen we iedereen verzoeken zich zoveel mogelijk bij het originele onderwerp te houden tijdens het typen van een bericht. Natuurlijk mag het hier en daar wel wat afwijken, maar de moderators en topicstarter bepalen nog altijd waar de grens ligt. Dit verschilt per geval.
Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat bijvoorbeeld een topic over een probleem met een zoo keeper van onderwerp veranderd, en op een gegeven moment bijvoorbeeld over de nieuwste CD van de zangeres zonder naam gaat. Dit is misschien een extreem voorbeeld maar geeft wel het probleem aan.


*Nuteloze topics
Het begrip 'nutteloze topics' kent verschillende vormen. Vaak gaat het om zogenaamde 'verzamel'-topics met de meest uiteenlopende bedoelingen. Bijvoorbeeld topics waarin ieders schoenmaat centraal staat, iedereens schoolrooster, etc etc.
Ook topics die gestart worden zonder vraag of bedoeling, worden als hinderlijk gezien, omdat daar vaak mensen reageren met vreemde reacties op het vreemde topic. Dat is dan wel begrijpelijk maar het is niet fijn.

Wat is PB ?
PB is een Systeem om Prive Berichten naar elkaar te sturen. De naam zegt het al PB betekent Prive Berichten.
Dit kan je gebruiken als je een vraag hebt aan een lid. Zo hoef je deze vraag niet te stellen op het forum.
Bijvoorbeeld :
Waarom stuur je deze download niet naar deze site (zootycoon.nl) ???

.... ik kan de ... download niet downloaden????? :?:


Een persoonlijke vraag aan iemand stellen doe je voortaan via PB en niet via het forum.

Zoekfunctie
Heb je een brandende vraag? Kijk eerst met de zoekfuctie of de vraag is al gesteld. Dit werkt heel makkelijk en vaak kom je jou vraag al tegen.
Kijk ook verder op het forum waar jou vraag eventueel thuis hoort. Heb je Zoo Tycoon 1 of heb je Zoo Tycoon 2. Vraag over de downloads past weer in de downloads- Sub-fora.
Heb je een vraag gesteld kan het soms duren even duren dat er antwoord op komt. Heb geduld want niet iedereen is 24 uur per dag online op de site.

*Slotjes vragen
Vragen om slotjes is niet de bedoeling. Mocht je dit wel willen doen kan dat via de report-knop.

*Taalgebruik
Schrijf zoveel mogelijk in ABN (Algemeen Beschaafd Nederlands). Het is niet leuk om steeds maar berichten te moeten "ontcijferen". Dus let op spelling, hoofdletters en leestekens.
MSN-taal of SMS-taal is geen ABN en probeer dit zo veel mogelijk te vermijden.
Ook hele zinnen die in CAPSLOCK LETTERTYPE geschreven zijn worden als niet plezierig te lezen beschouwd.

*Smiles
Gebruik niet te veel smiles. 2 of 3 per bericht is meer dan genoeg.

*Reportknop
Op het forum hebben we een zogenaamde Reportknop. Je vind de reportknop helemaal rechts op het forum in de balk van degene die een post geplaatst heeft. Die knop heeft een rood uitroepteken en ziet er zo uit : Afbeelding
Die knop heeft een hele belangrijke functie. Je kunt namelijk de post die eronder ziet staan "reporten" (melden) aan de crew. Dit gaat anoniem voor de rest van de leden.
Wanneer meld je nu een post? Heel simpel, wanneer het volgens jouw een post is die niet thuis hoort in dat topic. Dat kan zijn omdat die van het topic afwijkt of dat er iets staat wat spam is of als er iemand word beledigd, enz enz.
Als je op die knop drukt kom je in een apart scherm waar je een paar regels commentaar kunt invullen waarom je deze post wilt melden. Dan druk je daarna op ok. Voor jouw zit je werk er dan op en gaat het achter de schermen verder.
Vervolgens ziet een crewlid, in een topic dat alleen voor de crew toegankelijk is, dat er een post gemeld is . Het crewlid leest dan ook jouw commentaar en kan dan actie ondernemen. Bijv degene die gepost heeft een pb sturen voor uitleg of de post editten of verwijderen.
Jij als "reporter" hoeft niet bang te zijn dat je als klikspaan gezien word ofzo, ook ben je anoniem voor de rest van de leden, dus niemand weet dat jij op de reportknop gedrukt hebt.

En als laatste

*Showroomregels
Hier staan ze nog een keer omdat ruim 40 % van de spam in de showroom staat.

1a.De showroom is een gesloten forum. Om een topic te openen moet je een post maken in het Zoo tycoon 2 - Showroom vragen topic.
1b. Alleen Admins en Mods kunnen een topic openen als je een zoo wilt starten. Als er een nieuw topic geopend wordt plaats je in je eerste berichtje ook gelijk screens.
2. Stemmen of vragen aan de leden welke dieren dat je moet gaan plaatsen mag alleen via PB.
3. Posts met woorden zoals: succes, cool en mooi, zonder argumentatie, vallen onder spam. Deze worden ook verwijderd.
'dit ziet er goed uit' heeft voor mij dezelfde waarde als 'mooi' of 'cool', tenzij het onderbouwd is. Ook het vragen naar de volgende update vanlt ook onder spam. Wacht het rustig af.
4. Je mag niet meer dan 1 topic hebben om je screens te laten zien van je zoo. Begin je een nieuwe zoo kan deze achter de bestaande topic. Dit betekend automatisch dat er maar 1 topic per lid geopend is. (zie ook regel 1b)
5. Vragen om slotjes in een topic omdat bijv je zoo mislukt is of omdat je pc gecrasht is kan alleen per pb aan een mod/admin.
6. De normale forumregels gelden hier ook.


Dan nog even dit :
Soms komen we nog eens PSjes tegen met de tekst:
-Is dit spam ? Anders sorry
-PS: Mijn 100ste bericht of 50tigste bericht.

Laat dit voortaan weg a.u.b, want dit valt ook onder spam.
En het werkt irritatie op bij andere leden.

Tot slot :
Wij hopen dat jullie jezelf hier aan willen houden, anders zijn we genoodzaakt maatregelen te nemen wat kan lijden tot een ban. En misschien wel een levenslange ban. Laat het dus niet zover komen !
Denk hier over na en ga gewoon door met posten van nuttige reacties.

Met Vriendelijke Groet,

de Zootycoon.nl - Crew
Ik zeg maar Zoo, dat is korter dan Dierentuin.
Ruud
Avatar gebruiker
Site Admin
Berichten: 8226
Geregistreerd: 23 nov 2003, 21:10  • Reklame Boodschappen
cron